Ruoka & juoma

Vihreän himo

22.5.2019


vihreaa (2 of 2).jpg

Kesän merkkejä:

illalla kotiin kävellessä ilmassa on se tietty tuoksu.

Sadepäivätkin tuntuvat optimistisilta.

Tekee mieli roseeviiniä ja kevyttä kirjallisuutta. Pikku romanssi tuntuu hyvältä idealta.

Hartiat ovat kevyet, sydän kevyempi.

Ja haluan syödä vihreää salaattia, koko ajan. Ja retiisejä.

Vihreä salaatti sellaisenaan simppelin kastikkeen kanssa on maailman kaunein ja hienoin ruoka – olettaen tietysti, että salaatti on hyvää. Maukasta, kirkkaan väristä ja rapsakkaa, mieluiten ainakin muutamaa eri lajiketta.

(Muistutan tässä välissä taas myös tästä salaatinkastikkeesta, joka on yksinkertaisen vihersalaatin kera tähtiin kirjoitettu liitto.)


vihreaa (1 of 2).jpg

Mutta eipä vihreä salaatti siitäkään hermostu, että se joutuu jakamaan valokeilan muiden raaka-aineiden kanssa. Silti – vaikka salaatissa olisi tuhat raaka-ainetta, mikään ei pelasta sitä jos itse salaatinlehdet ovat vetisiä, mauttomia ja värittömiä (sori vaan jäävuorisalaatti, katson juuri sinua).

Viime aikoina olen kehitellyt himon tällaisene vähän täyteläisempään salaattiin retiisien (tietty!), avokadon ja sumakin kera. Se on hyvä lisuke mille tahansa ruoalle tai isoon vatiin tehtynä mainio täydennys vaikka brunssipöytään.

Kermainen avokado ja sitruunaisen kirpakka sumakki ovat ihana yhdistelmä. Sumakki on kesäkeittiöönkin erinomaisesti sopiva mauste, josta olen kirjoittanut enemmän esim. täällä. Sitä voi käyttää tähänkin salaattiin aika reilusti.

Ai niin – vielä yksi asia. Kaveri mainitsi viime viikolla, että ihmiset eivät kuulemma yleensä laita salaattiin suolaa. Olin hämmentynyt. Tietenkin salaattiin laitetaan suolaa! Kaikkeen ruokaan laitetaan suolaa.

Alkukesän himotussalaatti

hyvää vihreää salaattia, mieluiten useampaa lajiketta
retiisejä
avokadoa
tuoreen sitruunan mehua
hyvää neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
sumakkia

Kesän juhlapöytiin
Caffè leccese

You Might Also Like