Elämä Koti Tyyli

Maanantaihommia

9.2.2015

maanantai-(3-of-9)

Ah, maanantai! Tehopäivä! Kiire! Kohellus alkoi heti aamusta, kun epähuomiossa maustoin puuroni vaniljan sijaan yrtti-pippurisekoituksella. Makuelämys, jonka voi suosiolla jättää väliin.

Totta puhuen… tykkään tosi paljon tällaisista kiirepäivistä, joina pitää juosta paikasta ja tapaamisesta toiseen. Silloin tuntuu, että saa yhdessä päivässä järjettömän paljon aikaiseksi. Taika (ja stressinhallinta) piilee siinä, että sellaisia päiviä ei saa olla liian usein.

maanantai-(1-of-9)

Kävin aamukahvilla Hannan uudessa kodissa. Siellä on niin nättiä, valoisaa ja harmonista, että mihin tahansa kahvikuppinsa laskee, tulee vahingossa luoneeksi asetelman.

maanantai-(2-of-9)

Brklyn Bakeryn syntinen cookie – nautittiin kassissa paperipussista matkalla aamun ekaan tapaamiseen, sen kamalan puurokokemuksen paikkaamiseksi. Tämä on juuri sentyyppistä syömistä jota pitäisi kaikin keinoin välttää, mutta just ihanaa kunhan sitä ei tee liian usein.

maanantai-(4-of-9)

maanantai-(7-of-9)

 • jakku ISABEL MARANT
 • t-paita ACNE STUDIOS (2nd hand)
 • nahkahame ESPRIT
 • buutsit A.P.C. (2nd hand)
 • sukkikset WOLFORD

maanantai-(6-of-9)

Työjuttujen välissä kävin kotona syömässä spagettia ja avaamassa ovet kaihdinasentajalle.

Ikkunoissa oli aikaisemmin lasien päälle asennetut kaihtimet, joita ei saanut rullattua kovinkaan ylös ja ylimmäinen ruutu oli aina kaihtimien peitossa. Nyt asennettiin kaihtimet ikkunalasien väleihin, jolloin ne saa rullattua ihan ylös asti – ja vasta nyt myös ymmärrän, että mullahan on oikeasti tosi isot ikkunat. Myös valon määrä lisääntyi huomattavasti – ihanaa!

Ideaalitilanteessa en olisi mitään kaihtimia halunnutkaan – rakastan isoja ikkunoita ja inhoan verhoja. (Minulle on oikeastaan ihan sama jos joku naapuri ottaa asiakseen kiikaroida sisälle. En rupea omaa elämääni rajoittamaan sen mukaan, mitä joku friikki ehkä jossain ehkä juuri nytkin tekee – uskon että enemmistöllä maailman ihmisistä on parempaakin tekemistä.) Mutta viime kesänä opin kantapään kautta, että näissä eteläikkunoissa on vaan ihan pakko olla jonkinlainen pimennysmahdollisuus.

maanantai-(5-of-9)

Nyt työpäivä jatkuu keittiötoimistossa. Blogini on  tästä päivästä eteenpäin powered by Elisa, eli Elisa hoitaa alati liikkuvan toimistoni yhteydet kuntoon ja tulen myös tekemään yhteistyötä esim. Elisa Kirjan kanssa. Olen tästä niiiiin onnellinen, koska ihan kohta mulla on uudessa kodissa toimiva netti! (Tähän asti olen roikkunut kännykän verkossa tai kahviloiden wifissä, joten muuttuu kyllä merkittävästi helpommaksi tämä bloggarin elämä.)

maanantai-(8-of-9)Ilta alkaa hämärtyä. Nakuttelen maileja ja odotan, että ovikello soi – taas. Kaihdinasentajan lisäksi olen tänään tavannut seuraavan remonttimieheni, ja seuraavaksi päiväohjelmassani on treffit pesukoneasentajan kanssa.

Että tässäpä kuuma vinkki kaikille naisille: jos haluat miehiä jonoksi ovesi taakse, ei tartte kuin muuttaa. Ei edes itseään, vaan osoitettaan.

Keskiviikon hyvät
Aurinkoinen iltapäivä (vihdoin!)

Saattaisit pitää myös näistä

 • Ellu 9.2.2015 at 4:36

  Kiva arkipäiväpostaus ja samaa mieltä verhoista, yliarvostettuja!

  • Eeva Kolu 9.2.2015 at 4:48

   Kiitti Ellu! Verhottomuus rules ok!

 • tuijja 9.2.2015 at 4:40

  Niin totta tuo vinkki muuttamisesta ja miehistä! 😀 Vuosia sitten olin ottamassa vastaan kotiinkuljetuksella saapuvaa sohvaa. Kun sohvan kantajat olivat lähteneet, muutaman minuutin päästä puhelimeeni tuli treffipyyntö toiselta näistä herrasmiehistä! Joskus ne miehet siis ihan oikeasti VOI tulla kotoa hakemaan. Itse kyllä olin silloin jo onnellisesti kihloissa.

  • Eeva Kolu 9.2.2015 at 4:48

   Haha! No mulla on toistaiseksi nämä kohtaamiset jääneet ihan professunaalille tasolle, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka sit puhelinasentaja oliskin mun unelmien mies.

 • joan 9.2.2015 at 4:48

  Ihana asu ja koti <3

 • Seikku 9.2.2015 at 7:46

  On niin ihanan virkistävää lukea blogiasi, kun saat kurjatkin asiat näyttämän mukavilta , saati sitten kaikki mukavat asiat.
  Oon niin koukussa 🙂

  • Eeva Kolu 9.2.2015 at 7:52

   Voi kiitos Seikku, olipa ihana kommentti!

 • Karojii 9.2.2015 at 7:49

  Ihania kuvia! Erityisesti silmään osui tuo, missä on keksi ja sen alla jotain, joka vaikuttaa maailman täydellisimmältä lompakolta! Muistatko mistä olet sen hankkinut? 🙂

  • Eeva Kolu 9.2.2015 at 7:51

   Kiitos! Lompakko on Lumin mutta se ei kyllä ole maailman täydellisin, ei meinaan millään pysy kiinni kuten kuvasta näkyy 🙂

 • Wandis 10.2.2015 at 8:34

  musta on myös äärimmäisen lohdullista, että myös hannageen harmonisessa kodissa on tuo karsea välttämättömyys, jonka kanssa itsekin tuskittelen – ulkolämpömittari 😀

  • Hanna 10.2.2015 at 12:08

   Vihaan tuota mittaria, joka pönötti tuossa kun muutimme, mutta eläkeläisyys ei tule yksin ja siihen se on jäänyt. Mukava katsoa paljonko ulkona on lämmintä, samalla kun lukee Hesaria ja juo päivän ekan kupin kahvia. 😉

   • Wandis 11.2.2015 at 7:21

    lämpömittariviha <3 voisiko joku disaineri ottaa pallon ja suunnitella kivan?

 • Milla 10.2.2015 at 12:13

  Rakastan tätä blogia, tää on niin hyvää aamukahviseuraa ! Oon seuraillu sun blogia jo useamman vuoden ja aina jaksat ilahduttaa 🙂 Harvoin vaan tulee kommentoitua. Nyt oli ihan asiaakin, haastoin sut mukaan ” ilahduta bloggaajakaveria” -haasteeseen, käy tsekkaan ohjeet osoitteesta http://terkkuja.blogspot.fi/2015/02/ilahduta-bloggaajakaveria-haaste.html . Toivottavasti lähdet mukaan! 🙂

  T. Milla

 • Fanni 10.2.2015 at 3:34

  Olen samaa mieltä – kaihtimet auki! Jos joku kyylää, niin antaa palaa, ei ole mun häpeä tai huoli. Olen myöskin samaa mieltä siitä, että cookiet aamulla on just jees.

  Pakko myös kehaista: on ihanaa, että asukuvissasi vilkkuvat samat kengät (jotka ovat aivan täydelliset. Omat vastaavani menivät niin rikki, että suutarikaan ei niitä enää pelasta. Snif ja rip.) ja samat asusteet. Se on realismia! Aitoa! Elämänmakuista! Huojentavaa! Kaiken ei aina tartte olla niin maan uutta ja erilaista.

  Olet upea.

 • memmi 10.2.2015 at 5:23

  Jaaha, pitäisiköhän tässä sitten harkita tota muuttoa, jos alkais vaikka miehiä näkyä 😀 Ja siis mun mielestä aamupuuron pilalle meneminen on ehkä yksiä ikävimmistä asioista. Aamut ja aamiaiset on mulle suorastaan pyhiä, päivän parhaita hetkiä, joten mikäpä sen mukavampaa, kuin löytää rakkaudella keitetystä puurosta kanelin sijasta currya.

 • Marissa 12.2.2015 at 5:30

  Olin verhottomuudesta samaa mieltä, kunnes naapuritalon herrasmies otti tavakseen kyyläillä iltapuuhiani ja runkkailla menemään ikkunansa edessä täydessä valaistuksessa vähän turhan usein…