Elämä

Vuoden sketsihahmo

12.3.2015

meitsi-(1-of-1)-copy

Näin viime yönä unta, että minusta tehtiin parodiahahmo kotimaiseen sketsiohjelmaan.

Eeva Kolu -niminen hahmo puhui lakkaamatta tulppaaneista, instagrammasi ja joi kahvia. Jotenkin siihen liittyivät myös auringonlaskut, mutta en muista enää miten.

Minua esitti nahkahameeseen pukeutunut Mari Perankoski, jolle oli topattu suuri latinatyylinen booty.

Sanoisin, että aika onnistunut luonnehdinta meikästä?

Terassikelit
Kevätkaduilla

Saattaisit pitää myös näistä

 • Hanna 12.3.2015 at 7:57

  Olisinpa mieluusti nähnyt tuon saman unen! Minä se sen sijaan seikkailin turvatarkastuksessa ja toivoin ehtiväni ennen unen päättymistä nähdä auringon ja tuntea sen lämmön. En ehtinyt, ehkä sitten ensi yönä 😉

 • Mari 12.3.2015 at 8:13

  Voi että mä toivon että Mari Perankoski lukee tän ja tekee susta oikeasti sketsihahmon 😀 Ihan mahtava!

 • Maini 12.3.2015 at 8:20

  Haha, ihan paras!! 😀

 • Titta 12.3.2015 at 11:00

  Voi että, kuulostaa niin herttaiselta ja hauskalta hahmolta että toivotaan että Mari näkee tämän postauksesi ennen pitkään ja toteuttaa sen! 🙂

  Itse etsin unessani koko yön esimiehen toiveesta juuri oikean sävyisiä ilmapalloja yrityksen syntymäpäiville. Mistä löytyy tämä täydellisten sävyjen ilmapallotaivas?

  • Eeva Kolu 12.3.2015 at 11:42

   Mut siis tämä hahmohan on jo olemassa. Luette sen kuulumisia päivittäin tästä blogista!

 • sanni11 12.3.2015 at 12:20

  :—D oot paras!

 • vieras 12.3.2015 at 12:51

  Hei Eeva!

  Haluaisin huomauttaa, että ”latinatyylinen booty” on todella rasistisesti sanottu. Kommentoin siksi, että olet käyttänyt samaa rasistista ilmausta aiemminkin (http://www.lily.fi/blogit/kaikki-mita-rakastin?tag=36739) ja toivoisin, ettet tee sitä enää kolmatta kertaa.

  Tässä muutama lukuvinkki aiheesta hyper-sexualization of women of color:

  • Eeva Kolu 12.3.2015 at 2:23

   Heippa Vieras,

   kiitos kommentistasi ja olen ihan vilpittömästi pahoillani jos olen loukannut jotakuta. Harmi sinänsä, itse kun olen nimenomaan oppinut tykkäämään ja arvostamaan omaa isoa bootyani Lattareissa käymisen myötä (nuorempana häpesin lantiotani, pukeuduin pitkiin telttamaisiin tunikoihin ja toivoin että jonain päivänä heräisin litteäpeppuisena). En ole tosiaan ajatellut että lattarikurveista diggaamisessa olisi mitään sen rasistisempaa kuin siinä että ihailen ranskalaisten naisten tyyliä tai kiinalaisten naisten hiuksia. Mutta I stand corrected, ehkä olen sit kuitenkin itseltäni tietämättä ällö rasistipervo!

   Naisryhmien hyperseksualisointi (oli sitten kyse etnisistä ryhmistä, ammattiryhmistä tms.) on toki kiinnostava ja ongelmallinen ja tärkeä puheenaihe, mutta en nyt ehkä sentään ihan koe siihen syyllistyväni… saat toki olla eri mieltä.

   • Vieras 12.3.2015 at 8:08

    Hei!

    Linkki jäi jostain syystä näköjään uupumaan, joten uusi yritys:
    http://feminishblog.com/post/64268754861/resources-hyper-sexualization-sexual

    Toivottavasti nyt näkyy?

    En tarkoittanut syyllistää sinua ”ällö rasistipervoksi”, vaan toivoin, että ymmäräisit, ettei valkoinen, valtaväestöön kuuluva ihminen voi käyttää itsestään rodullistetuihin ihmisryhmiin liittyviä stereotyyppisiä ilmaisuja ilman, että siihen liittyy tietynlainen valta-asetelma.

    Luulen kuitenkin ymmärtäväni, mitä tarkoitat käyttämälläsi ilmaisulla. Avoin ja positiivinen suhtautuminen kaikenlaisiin kehoihin on ihailtavaa ja toivottavaa, stereotyyppisen ajattelun levittäminen ei ole.

    Halusin vain jakaa ajatukseni tästä asiasta 🙂 Toivottavasti julkaiset lisää ihania tulppaani kuvia jatkossa, kauniit kuvat ovat blgosi parhaita puolia!

    • Eeva Kolu 12.3.2015 at 9:18

     Ok, tuon pointtisi stereotypioista ja niiden liittämisestä itseen ymmärrän, sitä en miten vedit juttuun mukaan hyperseksualisoinnin. Mutta luulenpa, että emme nyt puhu samasta asiasta, joten parasta lienee lopettaa juttu tähän. Tulppaanikuvia tulee varmasti jatkossakin 🙂

 • Toinen latino large-ass 12.3.2015 at 2:46

  Täällä toinen latino large ass. Pidin itseäni aina lihavana ja kömpelönä nuorempana. Sitten muutin NYC:hen. Ego-buustausta to the max. Sen jälkeen olen tiedostanut, että kaikki maailman miehet ja naiset eivät arvosta rimpulanaisia ja että runsasa lantio ja pysty (ja suuri) peppu on asset.

  Mutta mulle on ihan sama mitä mieltä muut ovat mun large-assistä. I’m sure proud of it! So, suck it in sister, embrace it!

  • Eeva Kolu 12.3.2015 at 4:08

   Musta tuntuu että kaikilla meillä on tuo sama kokemus, pitää matkustaa pois Euroopasta että tajuaa ison peban hienouden 😀 no, nyt viime aikoina se trendi on toki alkanut rantautua tännekin suunnille.

 • J. 12.3.2015 at 3:21

  Minua hämmentää tämä puhe suuresta pepusta, kun en näe mitään suurta peppua missään, vaan hoikan nuoren naisen jolla sopusuhtainen ja ”normaali”kokoinen vartalo (kaunis ja treenattu sellainen, toki :)). Olen törmännyt ennenkin vastaavaan, jossa siro, normaaleilla kurveilla varustettu bloggaaja puhuu ”kurvikkaasta lantiostaan” tai ”isosta pepustaan”, ja on se vähän hassua, ajattelee sen miten tahansa. Voin kuvitella, että oikeasti kurvikkaalle naiselle se voi tuntua vähän harmilliselta, kun katsoo hoikkien tyttöjen kuvia ja miettii ”jos noilla on isot peput niin mikä mulla sitten on”, ja vastaavasti taas pienikokoisille naisille se voi tuntua kurjalta kun muotoja ja isoja pakaroita hehkutetaan nyt jokapaikassa ylpeinä, ja jos sellaisia ei ole niin taas tulee paineita. 90-luvulla piti olla isot rinnat, nyt pitää olla iso peppu…

  Noh, meni vähän sivuraiteille, pahoittelut siitä, ei ole mikään tarkoitus sättiä sinua, hämmennyin vaan tästä peppuhommasta. 😀

  Jokatapauksessa, sulla on ihana blogi, olet fiksu ja kiinnostava ja blogisi meni heti lemppareiden joukkoon!

  T. Uusi lukija (jonka pakarat lienee keskikokoa)

  • Eeva Kolu 12.3.2015 at 4:03

   En nyt jaksa enkä halua sen enempää kroppaani tai näkemyksiäni siitä selitellä, mutta totean vain että myös hoikka ihminen voi olla kurvikas. Se, että tiedostan pebani olevan niinsanotusti ”kurvikas” ei tarkoita että pidän itseäni lihavana tai että inhoaisin mitään, tykkään tarakastani just tällaisena 🙂

   Muuten kiitos kivasta palautteesta koskien blogia! xx

 • Noora 12.3.2015 at 9:26

  On pakko kommentoida, koska näin juuri toissa yönä unta, että majoituin turistina luonasi couchsurfing -tyyliin! Et kyllä asunut Helsingissä vaan järven rannalla tyylikkäästi sisustetussa pikku pirtissä. 🙂 Olin unessa ihan ihmeissäni, että Eeva Kolun luokseko tosiaan pääsin majoittumaan.

  Kiitos ilahduttavasta blogistasi, jota olen seurannut vuosia, tosin kommentoin aniharvoin.

 • EK 15.3.2015 at 3:51

  Ihana nähdä sinun hammashymysi! Harvinainen, täällä blogin puolella ainakin.