Elokuvat & tv & taide Ruoka & juoma

Kramer vs. Kolu

25.9.2019


frenchtoast (2 of 4).jpg

Katsoin vähän aikaa sitten Kramer vs. Kramerin. Se on minulle yksi niitä Täydellisiä Elokuvia, niitä joita katsoessani muistan miksi rakastan elokuvia. Tyylikästä draamaa alusta loppuun, ei löysiä missään. Ei mustavalkoisia hyvis-pahis-henkilöhahmoja vaan elämän ja ihmisten moniulotteisuus kaikissa harmaan sävyissä, toivoa ja huumoria ja lämpöä unohtamatta.

Rakastan myös: Kramerien asunnon 70-luvun lopun sisustusta. Sitä baaria jossa Ted ja Joanna tapaavat (erityisesti ne valkoviinilasit). Meryl Streepin beauty lookia – uuhh se kuulas iho ja poskipuna. Ja takkiporno! Joka kohtauksessa joko Meryl Streepillä tai Dustin Hoffmanilla on päällään jokin täydellinen takki.

Kramer vs. Kramerin katsottuani olen ollut aiempaakin iloisempi siitä, että löysin juuri kirppikseltä klassisen trenssin. Ja himoinnut french toastia.


Robert Bentonin Kramer vs. Kramer (1979). Leffan voi katsoa esim. Netflixistä.

Robert Bentonin Kramer vs. Kramer (1979). Leffan voi katsoa esim. Netflixistä.

Kramer vs. Kramer on minulle yksi niitä leffoja jollaisen toivon vielä joskus itse kirjoittavani. Jos sitä ei koskaan tapahdu, ainakin voin lohduttautua sillä ajatuksella, että teen takuulla parempaa french toastia kuin Ted Kramer.

Kramer vs. Kolu – Kolu voittaa tämän erän:

Minulle ei ole koskaan ihan selvinnyt ovatko köyhät ritarit ja french toast sama asia. Miellän köyhiin ritareihin liittyvän pullan, hillon ja kermavaahdon. Se on mielessäni enemmän jälkiruoka, kun taas french toast on ehdottomasti aamiais- ja brunssiruoka. Teen sen aina paahtoleipään ja se voi olla jotain suolaisen ja makean välimaastossa. French toastin kanssa voisi hyvin tarjoilla pekonia ja munia, köyhien ritareiden ei.

French toastin voi syödä yksinkertaisimmillaan sellaisenaan aamukahvin kera. Itse tarjoilen sen kanssa vähintäänkin vaahterasiirappia ja mielellään tuoreita marjoja. Tykkään myös lisätä kylkeen lusikallisen ranskankermaa.


frenchtoast (3 of 4).jpg

French toast

(2-3 annosta)

2 dl maitoa (voit käyttää myös kasvimaitoa)
2 kananmunaa
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
1/2 tl vaniljauutetta tai hyppysellinen aitoa vaniljajauhetta
ripaus suolaa
6 viipaletta paahtoleipää
paistamiseen voita

tarjoiluun esim:

vaahterasiirappia, tuoreita marjoja, ranskankermaa tai viipaloitua banaania

Vatkaa maito, muna, vaahterasiirappi ja mausteet sekaisin. Kaada seos esim. laakeaan paistovuokaan.

Kuumenna reilu (!) nokare voita paistinpannulla hieman keskilämpöä kuumemmalla. Upota leivänpalat muna-maitoseokseen ja paista pannulla voissa kullanruskeaksi, pari minuuttia per puoli.

Tarjoile lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa.


frenchtoast (1 of 4).jpg
Parhaat sukkahousut ja muita murusia
Viikunoita aamusta iltaan

Saattaisit pitää myös näistä