![ruusukaalit (1 of 1).jpg](https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5b5aeca8c3c16a2d4d52d965/1571118907080-FRELW0DHMUBWS0NDKIJD/ruusukaalit+%281+of+1%29.jpg)
Tjaa, oliskos se sitten aika syksyn ensimmäisen ruusukaalireseptin?
Tässä ruusukaalit lykätään uuniin ja annetaan niiden siellä paahtua meheviksi, aavistuksen karamellisoituakin, jonka jälkeen ne pyöritellään balsamicossa ja hunajassa. Hyvää ja yksinkertaista, kuten tapoihin kuuluu.
Mainio lisuke melkein mille vain. Kokeile ainakin lohen, pihvin tai tuoremakkaran kylkeen.
Balsamico-hunajaruusukaalit
(2 annosta)
400 g ruusukaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoetikkaa
2 tl hunajaa (tai maun mukaan)
hyvää suolaa
mustapippuria myllystä
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja nypi huonon näköiset lehdet. Halkaise kaalit puoliksi, aivan pienimmät voit paahtaa kokonaisinakin.
Laita kaalit kulhoon ja pyörittele huolellisesti oliiviöljyssä, suolassa ja mustapippurissa. Paahda ruusukaaleja n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet pehmeiksi ja saaneet runsaasti väriä. Kääntele kaaleja kerran paistamisen aikana.
Laita paahdetut kaalit kulhoon ja pyörittele balsamicossa ja hunajassa. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Muista myös nämä:
Sitruunainen ruusukaalisalaatti pecorinolla ja manteleilla
Ne kuuluisat kermassa haudutetut ruusukaalit