Olen viimeisen viikon elellyt raksamuijan elämää, johon lauantaibrunssien sijaan kuuluvat työmaalla tempaistut noutokahvit. Kukaan ei taida kaivata ohjetta noutokahville, joten nyt toiveuusintana resepti shakshukalle, joka kuuluu brunssiruokien eliittiin.
Tomaatti, kananmunat ja mausteet muodostavat ruuan ytimen ja niihin en kajoaisi, mutta muuten ohjeessa on paljon muuntelun varaa. Voit esimerkiksi vaihtaa kikherneet linsseihin, lisätä chorizoa, jättää paprikan pois tai lisätä muita vihanneksia, esim. kesäkurpitsa sopii tähän aika hyvin.
Paprika-feta-shakshuka
(kahdelle)
1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta (mieluiten savustettua)
cayennepippuria maun mukaan
1 tlk (285 g) kikherneitä
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
50-100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria
Kuutioi sipuli. Leikkaa valkosipuli ja paprika viipaleiksi. Kuumenna mieluiten täysvalurautaisella paistinpannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia ja paprikaa n. 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri ja kuullota minuutti. Lisää joukkoon kikherneet ja säilyketomaatit. Riko säilyketomaattien rakenne lastalla, kiehauta ja anna sen jälkeen porista hissuksiin n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastikkeen poristessa uuni grillivastuksella 200 asteeseen.
Kastikkeen poristua vartin verran riko päälle kananmunat ja murustele päälle feta. Siirrä pannu uuniin grillivastuksen alle 5-10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Jos et omista täysrautaista paistinpannua, voit myös siirtää kastikkeen paistinpannusta uunivuokaan ja lisätä vasta sen jälkeen kananmunat ja fetan.
Rapsauta vielä kananmunien päälle suolaa ja mustapippuria. Tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.
Ai niin tämäkin oli sun blogista! Ihan vakkaria meidän laiskoina sunnuntaipäivänä. Ja hyvää.. Kiitos !
Kiva kuulla, että on maistunut! 🙂
Hei, minkälaista työtä siis teet freelancerina?
Tyylisi on ihan erilainen kuin itselläni, mutta silti tykkään mielettömästi blogistasi!
Kiitos, kiva kuulla! Teen lehtijuttuja, oon mukana kirjaprojekteissa ja teen myös kaupallisia sisältöjä 🙂 Ja tietty tätä blogia!
Näyttä hyvältä, tätä pitääkin testata! Otsikosta sen verran että brunssiruokien ykkönen on tosin omasta mielestäni silti Eggs Benedict 😉
Joo, kyllä benkkukin kelpaa 🙂
Kävin katsomassa tätä reseptiä, mutta lopulta tein shakshukaa ekaa kertaa tämän ohjeen mukaan: http://www.designsponge.com/2014/10/in-the-kitchen-with-green-kitchen-stories-hummus-and-shakshuka.html
Jäin miettimään, onko hummus tavallinen lisuke tuolle?
Samoilta seuduilta tulevat eli varmaankin on 🙂
Valmistin tätä juuri, ja on kyllä hyvää! Toimii, vaikka onkin ihan vaan torstai-ilta enkä ole brunssilla vaan syön yksin kotona 🙂
[…] kerta, kun Noora H. vinkkasi jonkun Eeva Kolun reseptin. Tällä kertaa kyseessä oli shakshuka, joka mainitaan monesti brunssiruokana, mutta joka menee mainiosti iltapalana. Talvisaikaan se […]