Koti

Eteisessä

24.4.2015

Löysin Tori.fi:stä tällaisen 50-luvun lipaston. Se sijaitsi jollain paikkakunnalla, josta en ollut koskaan edes kuullut, mutta myyjä suostui ajamaan sen Helsinkiin parinkympin korvausta vastaan. Kantoi vielä rappuset ylöskin, ”sillä ehdolla” että vahdin autoa sillä aikaa. Öö, joo? Sopii!

eteinen-(4-of-7)

Ihan ihmeellisiä juttuja muutenkin – kaverini tarjoutui vapaaehtoisesti ajamaan minut Ikeaan ja useampi ehdotti että voisi tulla auttamaan ostosten kokoamisessa.

Mitä?? Ainoa skenaario, jossa minä tarjoutuisin vapaaehtoisesti auttamaan ketään Ikean huonekalujen kokoamisessa on jos Tom Hardy soittelisi juuri eronneensa ja tarvitsevansa jeesiä poikamiesboksinsa sisustuksessa.

eteinen-(3-of-7)

Mutta siis – uskomaton tuurini tämän kodin suhteen senkus jatkuu. Huonekalulöytöjä ja ihmeellisiä, kilttejä, avuliaita ihmisiä. Olen sisustusjumalten lempilapsi.

eteinen-(5-of-7)

Etsin pitkään eteiseen kaunista säilytyskalustetta, ja löysinkin lopulta tämän lipaston. Sitten kävi niin että pistin puolet omaisuudestani kiertoon ja nyt minulla ei ole oikeastaan mitään, mitä tuonne lipastoon laittaa.

Kolme kaulahuivia ja yhdet lenkkarit elelevät siellä tällä hetkellä hyvin leveää elämää.

eteinen-(1-of-7)

Nykyinen kenkäkokoelmani käsittää viisi paria, plus lenkkarit ja yhdet kesäsandaalit. Koko kokoelmani mahtui siististi ja nätisti Hannalta saamaani vanhaan omenalaatikkoon – lenkkarit ovat lipastossa jemmassa.

Eiring-keittiötarvikkeen todella uskollisesti palvellut ilmaiskassi kätkee sisäänsä muita kasseja. (Tämänkin vinkin opin KonMarilta.)

eteinen-(2-of-7)

Taulun olen raijannut jostain reissulta, ehkä Thaimaasta tai Vietnamista. Kehystytin sen vasta äskettäin.

Balmuirin panamahattu odottaa seinällä kesää ja Pihlajasaaren kuumia kallioita.

eteinen-(6-of-7)

Pyhimyksiä ja valtionpäämiehiä esittävät hilkuttimet ovat myös erinäisiltä reissuilta mukaan tarttuneita. Niillä ei ole mitään funktiota, kaikki tuollainen vain vetoaa meikäläiseen.

eteinen-(7-of-7)

Mutta nyt on aika jättää eteinen taakse ja painella ovesta ulos – on perjantai ja aurinko paistaa. Ihanimmassakaan kodissa jaksa sellaisessa tilanteessa nököttää.

Hyvää viikonloppua!

Jotain uutta seinällä
Siivouksen elämänmullistava taika (ok, uskon!)

Saattaisit pitää myös näistä

  • Lippo 24.4.2015 at 8:11

    Apua meinasin tukehtua nauruun, koska sekoitin Tom Hardyn Woody Harrelsoniin ja olin silleen että …öö ok ETTÄ SEMMONEN miesmaku sittennii. Lopulta päätin kuitenkin googlata.

    • Maarit 24.4.2015 at 8:53

      😀 Ai että repesin tuolle ajatussekoilulle! Ei millään pahalla Woody… Mutta ihana kommentti oli Lippo ja ihana kirjoitus Eeva!

    • Taru 24.4.2015 at 8:58

      Siis Woody Harrelsonhan on sanalla sanoen IHANA! 🙂

      • Eeva Kolu 24.4.2015 at 9:18

        Mäkin olin ihan että häh, Woodyhan on HOT! 😀

  • helskytin 24.4.2015 at 8:22

    Eeva, sä oot vaan niin suosittu ihminen ja sulla on laaja ystäväpiiri. Meillä yksinäisillä tallaajilla on vaan ehkä se yks ihminen jota just ja just kehtaa pyytää avuksi jos hirmunen tarve iskee. Ja muistan ikuisesti sen yhden kerran, kun olin sairaana ja mulle tarjottiin pyytämättä apua. Olet siis harvinaisen onnekas ihmisyksilö, nauti siitä!

    • Maati 24.4.2015 at 9:02

      Saman suuntaiset ajatukset minulla.

    • Eeva Kolu 24.4.2015 at 9:20

      Heippa, tiedän olevani tosi onnekas ja olen siitä kiitollinen ihan joka päivä! Silti jaksan hämmästyä ja yllättyä positiivisesti siitä miten ihania ihmiset osaavat olla. Toivottavasti sinäkin löydät ihania ihmisiä ja onnekkaita sattumuksia, ja siihen auttaa se kun muistaa itsekin jeesata ja hymyillä, vaikka sitten niille ohikulkijoille kadulla 🙂

  • Sonja 24.4.2015 at 8:32

    Tiiäkkö kun suussa on vaan se semmonen karma. Mäkin auttaisin sua jos semmonen tilanne joskus vastaan kävelisi, vaikka ollaan vaan kerran tavattu ohimennen Studio Fotonokan keittiössä – ja silloin sä todennäköisesti ajattelit että kuka tuo hullu on joka hiihtää tänne tervehtimään silleen fanityttönolosti. Anteeksi siitä. Olin starstruck 🙂

    • Eeva Kolu 24.4.2015 at 9:19

      Voi ihana 🙂 Ja mä en koskaan ajattele kenestäkään noin, ihan parasta kun ihmiset tulee juttelemaan!

  • Oili / Ajatuksia Saksasta 24.4.2015 at 9:21

    Ooh mä vaikutuin kenkäkokoelmastasi! Tavaran vähennyksestä kai haaveilee nykyään aika monikin, minäkin. Pohdinnassa on vielä, miten projektin toteuttaisi, mies kun kuuluu hamstereiden armolliseen ryhmittymään. Onneksi omista tavaroista voi aina aloittaa 🙂

    • Eeva 24.4.2015 at 12:01

      Huijaat/lahjot/rukoilet/maanittelet miehen lukemaan KonMarin, tietty!

  • Enne 24.4.2015 at 9:39

    VIISI paria kenkiä?! No nyt mä kyllä todella ihailen sua ja olen salaa vähän kateellinen 😀

    • Eeva 24.4.2015 at 12:00

      Älkää murut olko kateellisia kun pistäkää raivaten! Tää on ihanaa!

  • joanna 24.4.2015 at 10:59

    Viisi paria kenkiä??? Kateeksi käy.

    • Eeva 24.4.2015 at 11:59

      Ai miks, onko sulla vaan kahet? ;D

  • Kiki 24.4.2015 at 11:31

    Vau! olen kyllä hieman kateellinen… Mutta KonMarin kirja jo tilauksessa että toivottavasti matkalla samaan pisteeseen 🙂 Ja kyllä tuntemattomien ihmisten ystävällisyys ja pyyteetön auttamishalu jaksaa tässä ärrimurrien maassa ihmetyttää joka kerta. Ihanaa perjantaita sinulle Eeva!

    • Eeva 24.4.2015 at 11:58

      Sas muuta! Siksi kannattaa itsekin mahdollisimman usein olla ystävällinen muukalainen 🙂

  • Kaisa 24.4.2015 at 11:51

    Haa, lipaston takana lymyävät saappaat! Kenkäpareja on siis enemmänkin – missähän muut piilossa? Hankin itse hyvällä alennuksella Acnen Pistolsit blogisi inspiroimana ja muistelen postauksesi korkkareista. Nykyinen kenkäkokoelmasi on myös kiva, siinä ei näytä olevan mitään ylimääräistä.

    • Eeva 24.4.2015 at 11:57

      Joo, kumpparit unohtuivat listasta, eivät ole sentään ihan päivittäisessä käytössä. Pistolit ja korkkarit noita yksiä lukuunottamatta möin kirppiksellä. Varmaan jossain vaiheessa tulee kokoelmaan muutama pari lisää, jos vastaan osuu jotain täydellistä, mutta toistaiseksi nuo riittävät oikein hyvin.

  • kao kao 24.4.2015 at 12:24

    Mä olen vieläkin vähän harmissani, että ne vaaleanpunaiset ihanuudet ehtivät mennä kirpparilla ennen kuin tulin niitä katsomaan.

    Voisinkin muuten työntää meidän lipaston makkarista eteiseen! Tulis makkariin enemmän avaruutta..

  • kakkukahvit 24.4.2015 at 1:43

    Tom Hardya auttaisin minäkin, vaikken ole koskaan kasannut ainuttakaan IKEA:n mööpeliä 😀 Ja ehkä joutuisin vähän pinnistelemään, etten samalla kiljahtelisi innosta. Aurinkoista päivää sinne!

  • Kristiina 24.4.2015 at 3:02

    Hei eikös sulla ollut Pistolit joskus aiemmin? Oletko luopunut niistä? Olen itse harkinnut niiden ostamista, vaikka sairaan kalliithan ne on ja olisin kovin kiinnostunut jos niissä jokin tökki tai jos et tykännytkään niistä jostain syystä. Hyvältä näyttää sun eteinen ja kenkäkokoelma, mahtava löytö toi uusi lipasto!

    • Eeva Kolu 25.4.2015 at 1:10

      Jep! Käytin niitä 2 tai 3 vuotta hyvin ahkerasti, mutta sit alkoivat tuntua jotenkin raskailta ja siltä että nämä on nyt nähty, pistin kiertoon seuraavalle 🙂

  • Anne Q 24.4.2015 at 4:45

    Todella kaunista, rauhallisen eteeristä ja tyylikkään nautinnollista – ihanan kodin olet itsellesi luonut. Olen matkinut sinua monessa asiassa, viimeisimpänä KonMari, ja imitoitavaa riittää vielä monessa. Eikös matkiminen ollut imartelun paras muoto. Tänään lähti 6 kassia hyväntekeväisyyteen ja lisää seuraa. Ps. Kun kahvin oppii juomaan mustana ei voi enää ymmärtää miksi siihen maitoa joskus laittoi

    • Eeva Kolu 25.4.2015 at 1:09

      Kiitos Anne ja ihana kuulla että innostuit KonMarista! Ja jep, siksihän täällä just kaikesta horisenkin että mahdollisimman moni löytäisi hyväksi toteamani jutut 🙂

  • katti 24.4.2015 at 5:16

    Moikka!
    Mikä on tuo yksi hajuvesi tuossa lipaston päällä? Tunnistan Chloen ja Chanelin, jotka itsellänikin ovat. Olisi kiva tietää muutenkin sun lempituoksut hajuvesistä. Menee ainakin maut yhteen noiden kahden edellä mainitun kanssa, joten ois kiva saada ehkä hyviä vinkkejä, mitä hankkisin seuraavaksi. Chloeta on menossa kolmas pullo ja Mademoiselleen rakastuin viime kesänä. Uskon sen jäävän käyttöön koko loppuelämäksi. Kivaa viikonloppua!

    • Eeva Kolu 25.4.2015 at 1:08

      Moikka, se on Byredon La Tulipe. Se on kyllä tosi erilainen kuin Coco Mademoiselle ja Chloé 🙂

  • JonnaK 24.4.2015 at 6:48

    Kiitos muuten KonMari kirjavinkistä. Hommasin e-kirjana myös itselleni, koska todellakin tarvitsen apua siisteyteen ja vielä parmpi jos saan elämän remontin siinä samalla! 🙂 Kiva lipasto. Hui, miten selviät noin vähillä kenkäpareilla! 😉

  • Pee 25.4.2015 at 1:51

    Vau toi sun kenkäkokoelma! Oon tässä pari päivää pohtinut sitä 😀 ”jos sataa niin onkohan Eevalla kumisaappaat, entä mitkäköhän kengät talvella jne” Mut siis hyvin inspiroivaa! Itsehän olen varustautunut kengissä siihen malliin, että selviäisin kaikesta mahdollisesta säästä, oloista, jumpista, lenkeistä (en lenkkeile), juhlista, patikoinnista (en patikoi, paitsi kerran Nepalissa, siksi ne kengät. Eihän sitä tiedä jos innostun joskus uudestaan. Oon toivoton) ja silti olisi valinnanvaraa. Konmari ladattuna Kindleen.

  • Anni 26.4.2015 at 7:32

    Luin Kon-Marin ja kunhan tää aamukahvi on juotu, aloitan. Mutta Ikea-huonekaluista; niiden kokoaminen on ihan parasta. Voisin vaihtaa alaa jaa alkaa huonekalujen kokoajaksi.

  • Hanna 26.4.2015 at 2:41

    Ihailtavaa kun omistat niin vähän tavaraa 🙂 Mäkin pyrin sitä kohti, mutta kenkäpareja on kyllä huomattavasti enemmän kuin viisi..

  • Eija 29.4.2015 at 11:40

    Todella kauniisti sopii tuo ihana vanha lipasto kotiisi.