Kasvisreseptejä on toivottu paljon. Tässä yksi, joka syntyi kun iskin yhteen kaikki jämät, mitä jääkaapista löytyi.
Siitä tuli niin hyvää, että seuraavana päivänä ostin siihen ainekset kaupasta ihan tarkoituksella ja tein uudestaan.
Talvella en voi edes kuvitella syöväni kylmää salaattia pääruuaksi, jo pelkästä ajatuksesta tulee vilunväreitä ja väsymys. Mutta kylmällä kelillä tekee aina mieli juureksia. Ja mausteita. Tässä on molempia, ja salaattikin maistuu, kunhan se on lämmin.
Mausteinen mustapapu-juuressalaatti
(kahdelle)
1 keskikokoinen bataatti (n. 200 g)
2-3 porkkanaa
oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
hyppysellinen kanelia
cayenne-pippuria maun mukaan
suolaa
mustapippuria
1 tkl (275-400 g) mustapapuja
100 g fetajuustoa
tuoretta persiljaa tai korianteria
loraus sitruuna- tai limemehua
Halutessasi kuori juurekset (itse yleensä jätän kuoret, koska olen laiska ja koska niissä on ravintoaineita). Leikkaa bataatti kuutioiksi ja porkkanat noin pikkusormen paksuisiksi tikuiksi.
Levitä juurekset leivinpaperille ja lorauta päälle reilu loraus oliiviöljyä. Mausta juustokuminalla, kanelilla, cayennepippurilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat sopivan paahtuneita ja alkavat hieman tummua reunoista. Kääntele kerran paistoajan puolivälissä.
Sekoita keskenään juurekset ja mustapavut. Murustele päälle feta ja silppua persilja tai korianteri. Mausta lorauksella sitruuna- tai limemehua. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Salaatin voi syödä lämpimänä tai kylmänä, mutta minusta se on parhaimmillaan lämpimänä. Jos säästät osan seuraavaan päivään ja syöt salaatin kylmänä, voit lisätä hieman oliiviöljyä kastikkeeksi.
Juuri mietin että haluaisin tänään juures-fetasalaattia – ja melkein heti instafeediini ilmestyi kuva salaatistasi! Täydellistä! Haluan samalla kiittää sinua sinua tästä ihanasta blogista, olen seurannut sitä vuosia. Kauniiden kuvien ja oivaltavien ja avointen kirjoitustesi lisäksi olen nauttinut mahtavista resepteistäsi. Paljon onnea tulevaan, toivottavasti jatkat kirjoittamista!
Sepä sattui 🙂 Ja kiitos! Kirjoittamista jatkan niin kauan kuin kynä pysyy kädessä 🙂
Kiitos taas kivasta reseptistä. Nuo lämpimät kasvikset sopii niiin talviseen tammikuuhun. Täytyy kokeilla viikonloppuna. Yksinkertaista ja helppo myös varioida 🙂
Kiva, toivottavasti tykkäsit jos kokeilit! x
Kiitos ihanasta reseptistä! Kokeilin heti kotiin päästyäni, ja oli aivan mielettömän hyvää! Tästä tuli ikuinen lempparini. Sen verran sovelsin, että fetan sijasta laitoin tofua ja sen kanssa vihreiden oliivien tapenadea, lämmitin ne yhdessä kattilassa. Pavut laitoin puolivälissä uuniin myös ja niiden kanssa Cheezlyä. Vegaaninen versio toimi hillittömän hyvin!
Vielä kiitokset myös vuosien innoittavista lukukokemuksista. Miten jäänkään kaipaamaan blogiasi: sen rehellisyyttä, kaunista pintaa ja sydämeenkäypää syvyyttä. Toivottavasti jossain voi seurata sinua jatkossakin. Olet ollut harvinaisuus blogimaailmassa, tuulahdus raikasta ilmaa.
Tuhannesti kiitos kauniista sanoistasi! 🙂
Kiitos hyvästä reseptistä! Lämpimät salaatit ovat yksi parhaista asioista talvella – niistä hyviä reseptejä keräilen, niitä kun ei liikaa ole ollut liikenteessä.
Eeva, blogisi on ensimmäinen, jota olen ruvennut seuraamaan. Se erottuu kyllä todella valtavirrasta edukseen. Hienoa jatkoa sinulle, mihin tiesi johtaakaan. Varmasti seuraan juttujasi jatkossakin, mitä ne sitten lienevätkään =) all the best!
Kiitos ihanasta kommentista Hilkka, ja hyvää alkanutta vuotta! Varmasti kohtaamme vielä 😉
Tein ja tuli ihan täydellinen talvipäivän illallinen. Kuuma täyteläinen kaakao jälkkäriksi olisi kruunannut aterian, ens kerralla sitä. 🙂 Kiitos ihanasta reseptistä Eeva!
Kiva kuulla, kiitos Tuulia! Kaakaohimoa podetaan tälläkin suunnalla 🙂
Kiitos! Ihana resepti. Kokeilen, mutta mustapavut ei ole suosikkeja, mitä suosittelet tilalle?
Itse tein kikherneiden kera, hyvin toimi!
Heippa, voit käyttää mitä tahansa papuja tai linssejä 🙂
Koetan nyt kans muistaa kehua, kun on aihetta. Kiitos, olipa hyvää 🙂 Pavut jo loppui vaikka muita aineksia jäi, taidan siis tehdä huomenna pelkistetyn version.
Kiitos palautteesta Tiia 🙂 Tämä toimii hyvin myös ilman papuja, ei tietenkään ole silloin vain ihan yhtä täyttävää.
Kiitos! Paahdetut juurekset ja feta <3
Nepä juuri (hehe) 🙂
Tämä on aivan ihana resepti, niin kuin kaikki muutkin, joita olen blogistasi kokeillut. Jos ja kun tämä blogi loppuu, niin jatkathan reseptien julkaisua jossain?!
Testiin meni ja pari muutosta tehtiin, kun kaikkea ei löytynyt kaapista. HYVÄÄ!
Tein tätä tänään mutta papujen sijaan linsseillä. Ihana lounas!