Maailman kauneimmat parkettilattiat?

Uuteen kotiini ei ole tulossa merkittäviä remppoja (tai siis niinhän minä nyt sanon…), mutta lattian suhteen jottai tarttis tehrä.

Isäni ehdotti parkettia, ja ensireaktioni oli BLAAAAAAAAH. Olin nimittäin jo maalannut mielessäni kuvan siitä, kuinka tepastelen sunnuntaiaamuisin silkkiaamutakkiin kietoutuneena keittämään kahvia lautalattian natistessa alpakkasukkien alla, samalla kun keittiöön on ilmestynyt tyhjästä kaksi vastaleivottua skonssia ja lautasellinen valmiiksi pilkottuja hedelmiä. (Mielikuvassani olen myös läpi vuoden ruskettunut ja puhun sujuvaa ranskaa.)

Asunnossa on vanha lakattu lautalattia, periaatteessa ihana, mutta lattia on ympäriinsä paikkailtu ja männylle ominaisesti se on ei-niin-ihanan väriseksi kellastunut. Ykkössuunnitelmani oli hioa lattia ja lakata se tummaksi, mutta lattian kunnosta johtuen se ei välttämättä ole mahdollinen tai ainakaan fiksu ratkaisu.

Eksyin netissä haahuillessani belgialaisen parkettivalmistajan Cabuy Didierin sivuille ja leukani loksahti puoli metriä. Jos parkettilattia voi näyttää tältä niin olen valmis antamaan sille mahdollisuuden.

Lattian tilaaminen ulkomailta kuulostaa logistiselta painajaiselta ja älyttömältä ihan jo siksikin, että Suomessa on metsät puita täynnä. Toistaiseksi en ole ollut suomalaisten parkettifirmojen sivuilla surffaillessani ihan yhtä vakuuttunut, mutta ehkä tässä on taas kerran kyse suomalaisten firmojen surullisenkuuluisasta kyvyttömyydestä stailata tuotteensa haluttavasti :)

Parketti siis tällä hetkellä vahvoilla lattiaratkaisuksi, mutta katsotaan miten käy. Avaimet saan viimeistään kahden viikon päästä – JÄNNÄÄ!

Kuvat Cabuy Didier


Kommentit ( 5 )

 • poppis kommentoi 3.1.2015 20:30

  Osasinpa tänne uudelle sivullesi :)

  Vihaan parketteja. Yksi huoneistamme tarvitsi kuitenkin uuden lattian remonttia tehdessämme. Laudat olivat meinaan haperoituneet turhan monesta paikasta vuotaneen lavuaarin ja patterin tms takia.

  Löysimme netistä vastaavanlaisen kalanruotoparketin, mikä yhdessä noista kuvistasi on. Se oli ruotsalaisen valmistajan, tilasimme sen Ranskasta ja se toimitettiin Irlannin kautta. Ekologista? No…. Hulluinta asiassa on se, että säästimme tällä tavalla pitkän pennin verrattuna perusparkettiin Suomesta hankittuna.

  Tämä parkettivihaaja ihastelee joka päivä ko. lattiaa ja on onnellinen siitä, että mieheni oli tässä asiassa viisaampi kuin minä.

  Vastaa

  • Elina Midori kommentoi 20.7.2015 22:23

   Hei,

   Mulla on myös haaveena kalanruotoparketti…Suomalaisvalmistajien ei vaan oikein miellytä silmää (jotenkin ne on liian sileän tai modernin näköisiä?). Voisitko kertoa mitä kautta tilasitte teidän parketin tai mikä se valmistajan nimi on?
   Kiitos!

   Vastaa

 • Eeva Kolu kommentoi 3.1.2015 20:35

  Kiitos poppis kommentista, kalanruotoparketti olisi mullakin unelmissa! En vain tiedä, onnistuuko sen asentaminen asuntoni nykyisen lattian päälle. Se selvinnee ensi viikolla :)

  Vastaa

 • Rirri kommentoi 3.1.2015 22:17

  Vaikka Loimaan Seurahuone ei muistaakseni ole listallasi kovinkaan korkealla, niin parkettia Loimaalla kyllä osataan tehdä. ;) Timberwisen parketit on ihan huippuja ja vaihtoehtoja on miljoonasti. :)

  Vastaa

 • Eeva Kolu kommentoi 4.1.2015 20:19

  Rirri – Timberwise on hyvinkin tuttu firma juuri Loimaa-koneksöönin ansiosta ;) Niillä on kyllä hyvä valikoima, tulevat olemaan vahvoilla kun valintaa tehdään!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *