Toiveuusinta: shakshuka, brunssiruokien ykkönen

Olen viimeisen viikon elellyt raksamuijan elämää, johon lauantaibrunssien sijaan kuuluvat työmaalla tempaistut noutokahvit. Kukaan ei taida kaivata ohjetta noutokahville, joten nyt toiveuusintana resepti shakshukalle, joka kuuluu brunssiruokien eliittiin.

Tomaatti, kananmunat ja mausteet muodostavat ruuan ytimen ja niihin en kajoaisi, mutta muuten ohjeessa on paljon muuntelun varaa. Voit esimerkiksi vaihtaa kikherneet linsseihin, lisätä chorizoa, jättää paprikan pois tai lisätä muita vihanneksia, esim. kesäkurpitsa sopii tähän aika hyvin.

reseptit3

Paprika-feta-shakshuka

(kahdelle)

1 sipuli
1 pieni punainen paprika
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta (mieluiten savustettua)
cayennepippuria maun mukaan
1 tlk (285 g) kikherneitä
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
50-100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

 Kuutioi sipuli. Leikkaa valkosipuli ja paprika viipaleiksi. Kuumenna mieluiten täysvalurautaisella paistinpannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia ja paprikaa n. 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri ja kuullota minuutti. Lisää joukkoon kikherneet ja säilyketomaatit. Riko säilyketomaattien rakenne lastalla, kiehauta ja anna sen jälkeen porista hissuksiin n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastikkeen poristessa uuni grillivastuksella 200 asteeseen.

Kastikkeen poristua vartin verran riko päälle kananmunat ja murustele päälle feta. Siirrä pannu uuniin grillivastuksen alle 5-10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Jos et omista täysrautaista paistinpannua, voit myös siirtää kastikkeen paistinpannusta uunivuokaan ja lisätä vasta sen jälkeen kananmunat ja fetan.

Rapsauta vielä kananmunien päälle suolaa ja mustapippuria. Tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.


Kommentit ( 10 )

  • Katri kommentoi 24.1.2015 20:03

    Ai niin tämäkin oli sun blogista! Ihan vakkaria meidän laiskoina sunnuntaipäivänä. Ja hyvää.. Kiitos !

    Vastaa

    • Eeva Kolu kommentoi 25.1.2015 19:29

      Kiva kuulla, että on maistunut! :)

      Vastaa

  • citru kommentoi 25.1.2015 10:25

    Hei, minkälaista työtä siis teet freelancerina?
    Tyylisi on ihan erilainen kuin itselläni, mutta silti tykkään mielettömästi blogistasi!

    Vastaa

    • Eeva Kolu kommentoi 25.1.2015 13:12

      Kiitos, kiva kuulla! Teen lehtijuttuja, oon mukana kirjaprojekteissa ja teen myös kaupallisia sisältöjä :) Ja tietty tätä blogia!

      Vastaa

  • olle kommentoi 26.1.2015 06:23

    Näyttä hyvältä, tätä pitääkin testata! Otsikosta sen verran että brunssiruokien ykkönen on tosin omasta mielestäni silti Eggs Benedict ;)

    Vastaa

    • Eeva Kolu kommentoi 28.1.2015 20:11

      Joo, kyllä benkkukin kelpaa :)

      Vastaa

  • Minna Uu kommentoi 27.1.2015 16:46

    Kävin katsomassa tätä reseptiä, mutta lopulta tein shakshukaa ekaa kertaa tämän ohjeen mukaan: http://www.designsponge.com/2014/10/in-the-kitchen-with-green-kitchen-stories-hummus-and-shakshuka.html
    Jäin miettimään, onko hummus tavallinen lisuke tuolle?

    Vastaa

    • Eeva Kolu kommentoi 28.1.2015 20:09

      Samoilta seuduilta tulevat eli varmaankin on :)

      Vastaa

  • Hanna kommentoi 5.2.2015 16:03

    Valmistin tätä juuri, ja on kyllä hyvää! Toimii, vaikka onkin ihan vaan torstai-ilta enkä ole brunssilla vaan syön yksin kotona :)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *