Ay ay, taas se jauhaa siitä Perusta.
Sori! Mutta pakko jauhaa, kun ei voi jauhaa esimerkiksi jäädytettyä sokeriruokoa, jota voi näppärästi ostaa auton ikkunasta. Jos siis on Etelä-Amerikassa. Mutta kun en ole. Huokaus.
MUTTA ASIAAN. Söin Perussa avokadopastaa. Aika erilaista kuin se kuuluisa avokadopasta, mutta aivan samperin hyvää.
Päätin jo tuolloin, että tätä aion testata kotona, ja nyt sain vihdoin aikaiseksi. Yritin jäljitellä pastaa parhaani mukaan ja onnistuin aikas hyvin.
Luulenpa, että tämä tulee jäämään omaan arkiruokarepertuaarini vakkariksi: ruoka on samaan aikaan ihanan raikas ja silti täyttävä.
Tiedän, että on vähän pöljää tehdä tuoreita tomaatteja hyödyntävä resepti tässä vaiheessa vuotta, mutta koko homman pointti on juuri siinä, että tomaattikastike ei maistu tölkkitomaateilta vaan raikkaalta ja tuoreelta.
Jos nyt kuitenkin voisin antaa teille yhden vinkin koskien tuoreita tomaatteja tammikussa, niin ostakaa niitä hollantilaisia terttutomaatteja! Ne ovat monesti kypsiä ja tummanpunaisia tähänkin aikaan vuodesta.
Avokadopasta perulaisittain
(kahdelle)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä
500 g tuoreita tomaatteja
2 tl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
hyppysellinen chiliä
suolaa
mustapippuria
puntti tuoretta korianteria
1 kypsä avokado
160-200 g spagettia tai tagliatellea
Lohko tomaatit ja laita tehosekoittimeen. Älä hienonna täysin sileiksi.
Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä pannulla läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutti. Lisää tehosekoittimessa hienonnetut tomaatit.
Lisää punaviinietikka, sokeri, chili, suola ja mustapippuri.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen porista keskilämmöllä noin puolisen tuntia, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Kastikkeen poristessa keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja siivuta avokado. Sekoita kastike ja spagetti keskenään, silppua päälle reilusti tuoretta korianteria ja asettele päälle avokadosiivut.